Derfor virker akupunktur mod allergi

Akupunktur stammer fra traditionel kinesisk medicin og er en behandlingsmetode, der har vist sig at være effektiv mod mange forskellige problematikker – heriblandt behandling af allergi og høfeber. Men hvordan virker akupunktur mod allergi egentlig?

Mange mennesker får allergisymptomer, og allergi skyldes en overreaktion i kroppens immunforsvar. Her angriber kroppen ufarlige stoffer som eksempelvis pollen, og det giver de klassiske allergiske symptomer. Ved akupunktur isættes tynde nåle i specifikke punkter på kroppen m.h.p. at stimulere kroppens egne kræfter, herunder også immunforsvaret for at bekæmpe allergigenerne.

Når nålene stimulerer punkterne, stimuleres kroppen til at genoprette balancen og dæmpe immunforsvarets overreaktion. Akupunktur kan styrke immunsystemet og lindre symptomer som  kløende øjne, tilstoppet næse, nysen og træthed, som ofte følger med allergi og høfeber, og på den måde kan akupunktur virke mod allergi. De bedste resultater ses, når vi går i gang med akupunktur inden allergisæsonen for at nå at styrke immunforsvaret, inden det skal bekæmpe pollen m.v., så vi både behandler op til og under allergisæsonen, alt efter dit behov og dine allergisymptomer.

Læs mere om akupunktur her.

Sådan foregår akupunktur mod allergi

Allergi og høfeber kan give symptomer som tilstoppede luftveje, kløende øjne, nysen, træthed og hovedpine. Det kan være særligt generende i pollensæsonen, som typisk strækker sig fra tidligt forår til sensommer. Hvis du overvejer at prøve akupunktur som behandling mod allergi, er det en god idé at kontakte mig noget tid inden dine symptomer sætter ind, men du kan også  stadig opnå lindring af dine gener ved allergi, selv om du først får akupunktur, mens du har allergisymptomerne. Og akupunktur kan sagtens bruges som supplement til evt. allergimedicin for at for at opnå endnu bedre effekt.

Hos Klok-Akupunktur foregår selve akupunkturbehandlingen ved, at jeg indsætter tynde nåle på specifikke steder på kroppen. Typiske er punkterne beliggende på arme, ben og i ansigtet.
Hvor mange behandlinger man skal have, varierer fra person til person, men typisk vil man opleve  forbedring efter 4-6 behandlinger. Og hvis du lider af allergi hvert år, så husk, at det er en god idé at få en akupunkturbehandling igen inden næste sæson.

Vidste du, at akupunktur ikke bare virker mod allergi? Akupunktur kan eksempelvis behandle og lindre migræne, fertilitetsproblemer, stress og meget mere. Se dine behandlingsmuligheder her.

Interesseret i at høre mere?