Gravidmassage

Lindrende gravidmassage i Randers hos Klok-Akupunktur

Vidste du, at gravidmassage kan afhjælpe gener fra f.eks. lænde- og iskiassmerter samt bækkenløsning?

At være gravid kan indebære oplevelsen af mange forskellige tilstande undervejs i løbet af graviditeten. Typisk er den første del af graviditeten, 1. trimester, præget af gener som træthed, kvalme og uoplagthed, mens den midterste del, 2. trimester, kan være en god periode med større overskud og ikke den store belastning fra den voksende mave endnu. Den sidste del af graviditeten, 3. trimester, er derimod ofte præget af smerter forårsaget af den tiltagende tunge livmoder og af graviditetshormonerne. På samme tid kan der opleves væskeophobninger, der typisk sidder på underben, hænder og fødder.
Lændesmerter, bækkensmerter og iskiassmerter kan også være belastende især i denne periode og hæmme de fysiske udfoldelser samt være årsag til dårlig nattesøvn.
I det hele taget er graviditeten en “forandringstid”, og det kan være svært at finde sig til rette i graviditeten i en travl hverdag, især hvis du er plaget af smerter eller andre gener. Generelt er det anbefalelsesværdigt at holde sig i gang fysisk (på rette, individuelle vis), men også give sig selv lov til og plads til at få nogle “åndehuller” for at hvile den gravide krop, lade op og mentalt få en pause.

Gravidmassage er en god mulighed for både et godt fysisk og mentalt åndehul for dig.
På den særligt designede gravidbriks kan du ligge behageligt på maven – selv som højgravid. Lejringen kan i sig selv være aflastende for både din lænd, dine hofter og dit bækken, og denne lejring gør det samtidig nemt at modtage den behagelige og særligt udviklede massage til gravide.
Hos Klok-Akupunktur i Randers gives massagen til dig som gravid af Christina, som er erfaren jordemoder, og massagen kan nydes gennem hele graviditeten uden nogen form for risiko.
Gravidmassage er en blid velværemassage med faste strøg og kan bruges som ren wellnessbehandling, hvor du får tid og ro til at læne dig tilbage og nyde tiden og mærke dit barn. Ved gravidmassage fremmes udskillelsen af vores “lykkehormon” Oxytocin, der styrker følelsen af samhørighed med dit barn og din evt. partner. Det er også hormonet Oxytocin, der ved fødselstidspunktet udskilles i høj mængde og laver vearbejdet, der bringer dit barn til verden. Der er dog ingen risiko ved for tidlig fødsel ved at få gravidmassage.
Du kan også nyde gavn af massagen, hvis du har gener i graviditeten, og det er samtidig muligt og hensigtsmæssigt i flere situationer at kombinere gravidmassage med akupunktur i den samme behandling. Det kan f.eks. være ved smerter, væskeophobninger og til fødselsmodning.

Gode grunde til at få (eller give gavekort til) gravidmassage kan være:
– Få tid og ro til at slappe af og nyde din graviditet på gravidbriksen
– Få lindret muskelspændinger i den gravide krop og opnå øget velvære
– Få lindret lændesmerter, graviditetsrelaterede bækkensmerter/bækkenløsning, smerter i lysken eller iskiassmerter
– Få mindsket uro i benene og lægkramper
– Frem fødslens start omkring terminen ved at mindre stressniveauet i kroppen og fremme Oxytocins gavnlige virkninger på både dit velbefindende og
vearbejdet
– Kombinér massage til gravide med akupunktur og få ekstra effekt af behandlingen både fysisk og mentalt. Det kunne f.eks. være i forbindelse med ondt i
lænden/bækken eller i kombination med modningsakupunktur, der gives i graviditetens sidste uger.


Medbring gerne til gravidmassage to stk. lagen eller to stk. dynebetræk. Alternativt kan der betales kr. 30,- i vaskegebyr.