Fordøjelsesproblemer

En velfungerende mave har stor betydning for dit generelle velbefindende, såvel fysisk som mentalt. Det er igennem vores tarmsystem, at vi får energi, og maven har også stor betydning for hele vores immunssystem. Så at have en stærk mave giver dig energi og overskud i både krop og sjæl og betyder også, at dit immunforsvar forstærkes, så du er mere modstandsdygtig over for sygdomme.

Men at have en god fordøjelse er ikke en selvfølge for mange mennesker, både unge og ældre. Rigtig mange oplever oppustethed, ondt i maven, svingende afførringsmønster, forstoppelse eller diarré, kvalme, halsbrand og manglende appetit, og mange danskere har fået stillet diagnosen “irritabel tyktarm”.

Problemerne kan forstærkes af at spise for hurtigt, for meget eller det forkerte, og ofte spiser vi uregelmæssigt og for sent om aftenen og samtidig med, at vi ser TV eller arbejder ved computeren. Det gavner heller ikke vores fordøjelse. Fordøjelsesproblemer kan forværres ved stress og følelsmæssige belastninger, og akupunktur er velegnet til at behandle og forstærke dit fordøjelsessystem.