Akupunktur mod migræne

Lider du af migræne, og søger du en naturlig og effektiv behandlingsform? Hos Klok-Akupunktur tilbyder jeg akupunktur mod dine migrænesmerter. Læs mere om, hvordan akupunktur kan hjælpe med at lindre dine migrænesymptomer her på siden.

Dette kendetegner ofte migræne

Migræne er en kompleks lidelse, der adskiller sig markant fra mere almindelige former for hovedpine. Først og fremmest er migræneanfald typisk karakteriseret ved en pulserende eller dunkende smerte, der kan være lokaliseret flere forskellige steder på hovedet. Smerten kan godt variere i intensitet, men den er ofte så kraftig, at den hæmmer den daglige funktion. 

Et andet kendetegn ved migræne er en række ledsagesymptomer. Disse kan inkludere kvalme, opkast, synsforstyrrelser og overfølsomhed overfor lys og lyd. Hvor disse symptomer er hyppige ved migrænepatienter, er de sjældent til stede ved almindelig hovedpine. Desuden varer migræneanfald typisk i længere tid end øvrige former for hovedpine. Et anfald kan faktisk vare mellem 4-72 timer, og frekvensen af anfald varierer fra person til person. Nogle oplever sjældent anfald, mens andre har flere om måneden.
Hos mange kan migræne også være hormonrelateret, og mange kvinder kan opleve migræne eller øget migræne på bestemte tidspunkter af menstruationscyklussen. Det er hyppigt omkring ægløsning og/eller menstruation, at smerterne og anfaldene kan optræde. Nogle gravide oplever også, at deres migræne bliver værre i graviditeten, mens andre er lykkelige fri for migrænen, mens graviditetshormonerne er til stede.
Kvinder i perimenopausen, hvor de kvindelige kønshormoner rutscher op og ned i niveau, kan også medføre, at man pludselig har migrænetendens

Migræne er invaliderende lidelse, der går langt ud over det, som du normalt forbinder med hovedpine, og som virkelig kan påvirke både dagligdag og livskvalitet. Og som ved mange andre smertetilstande kan behandling med akupunktur mod migræne være effektivt. Behandling af migræne kan hos Klok-Akupunktur også trygt modtages gennem hele graviditeten.

Sådan kan akupunktur hjælpe mod migræne

Akupunktur er en del af verdens første medicinske system: Traditionel, kinesisk medicin, der har været anvendt i tusinder af år for at lindre og behandle forskellige helbredsproblemer – som blandt andet migræne. Akupunktur baserer sig på teorien om, at kroppens livsenergi flyder gennem specifikke kanaler eller meridianer, og når migræne opstår, så skyldes det en blokering eller en ubalance i og af energiflowet. Akupunktur kan afhjælpe migræne ved netop at genoprette denne balance.

En af de helt store fordele ved at vælge akupunktur som behandling mod migræne er, at det er en naturlig behandlingsform, der ikke involverer brugen af smertestillende medicin, som mange patienter ellers føler sig nødsaget til at tage. Dette kan være en fordel for migrænepatienter, der oplever bivirkninger fra deres nuværende migræne-medicin, eller som ikke ønsker en langvarig medicinsk behandling eller i en graviditet, hvor der af hensyn til fosteret ikke kan tages den normale medicin mod smerteanfaldene.

Flere studier gennem tiden har også vist, at akupunktur virker mod migræne, og behandlingen kan både nedsætte antallet af anfald og reducere intensiteten af dem. Det er også videnskabeligt dokumenteret, at akupunktur kan agere som forebyggende behandling mod migræne. Det er dog vigtigt at understrege, at effekten kan variere fra person til person, og at det kræver flere behandlinger for at opnå mærkbare resultater. 
Læs mere her om dokumenteret effekt af akupunktur mod migræne her.


Du kan læse mere om, hvilke øvrige problematikker akupunktur kan behandle her.


Hvordan foregår akupunkturbehandling mod migræne?

Hvis du lider af migræne, kan det være værd at prøve akupunktur for at håndtere dine smerter. Akupunkturbehandling mod migræne er skræddersyet til den enkelte migrænepatient og varierer typisk fra person til person. Behandlingen afhænger nemlig af den enkeltes symptomer og ubalancemønster set ud fra akupunkturens verden.

Hos Klok-Akupunktur starter en behandling typisk ud med en indledende konsultation, hvor jeg stiller en række spørgsmål for at få en dybdegående forståelse for dine migræneanfald. Under selve behandlingen indsætter jeg tynde, sterile akupunkturnåle i specifikke punkter på kroppen. Disse punkter er alle nøje udvalgte for at adressere den ubalance, der forårsager migrænen, genoprette balancen og dermed minimere smerterne og generne

 Nogle patienter oplever en let prikkende fornemmelse, når nålene indsættes, men de allerfleste beskriver det som en følelse af afslapning og velvære, mens de ligger på akupunkturbriksen med nålene og hviler efter, at nålene er sat. Flere migrænepatienter oplever nogen lindring efter den første behandling, men det er nødvendigt at skulle gennemgå flere behandlinger for at opnå resultater. 

Lær mere om, hvordan en akupunktur-behandling foregår her.

Tag skridtet mod en migrænefri tilværelse i dag

Migræne kan være invaliderende for din hverdag, og hos Klok-Akupunktur er missionen at hjælpe dig med lindring, så du kan opnå en bedre hverdag og livskvalitet. Jeg arbejder tæt sammen med dig for at forstå din tilstand og tilpasse akupunkturbehandlingen til lige præcis dig og din form for migræne.
Book din tid her,