Gratis samtale

Behandl uregelmæssig menstruation hos Klok-Akupunktur

Men fra naturens side er det ikke “meningen”, at man skal påvirkes i udstrakt grad af sin menstruationscyklus, hverken fysisk eller mentalt. Man skal gerne kunne opretholde en normal hverdag, også selv om man har menstruation.
Unge kvinder vil typisk have en længere menstruationscyklus i de første menstruerende år og have uregelmæssige ægløsninger, mens kvinder, der nærmer sig overgangsalderen, ofte vil opleve, at cyklus bliver kortere, og at blødningen blive lang og kraftig, og at ægløsning udebliver.
Den ideelle menstruation skal gerne komme med en regelmæssig cyklus på 21-35 dage (med første dag med reel, frisk blødning tællende som den første dag i en ny cyklus), bløde 2-7 dage med “ikke for meget og ikke for lidt” frisk, rødt blod uden klumper og uden smerter eller gener, der afholder en fra at opretholde sin vante dagligdag.

Cyklus

Virkeligheden er dog for mange kvinder en ganske anden. Det er ikke normalt at være så påvirket af sin cyklus og selve menstruationen, at man ikke kan gennemføre sin hverdag uden smerter eller andre store problemer, men det er desværre ganske udbredt blandt menstruerende i alle aldre. Og mange tror fejlagtigt, at det blot er en del af kvindelivet, at det hører med til det at være kvinde. Men det er IKKE normalt at have meget uregelmæssige menstruationer, at være præget af blødningsforstyrrelser og voldsom menstruation og aldrig vide, hvornår man kan regne med at være blødningsfri eller have så kraftig menstruation, at man er nervøs for at forlade hjemmet i skræk for at skulle bløde igennem, eller måske være lagt ned af stærke menstruationssmerter hver måned.

Det er nok et almindeligt og udbredt problem, men det er IKKE normalt. Og det er ikke noget, man skal finde sig i blot, fordi man er kvinde og menstruerer.

Man kan have smerter både op til og under og selv efter menstruation, og smerterne kan også påvirke fordøjelsen, give både diarré og forstoppelse og forårsage kvalme og træthed.
Mange oplever menstruationssmerter både foran over kønsbenet, henover underlivet generelt eller siddende i lænden, og nogle kan også opleve, at smerterne strækker sig ned i benene.
Dagene op til selve menstruationen kan være præget af humørændringer, måske er man nedtrykt, måske er man langt mere irritabel – eller også en god blanding af begge dele. Det kan være svært at være “fanget i hormonernes vold”, og man kan føle sig håbløst hvirvlet ind i problemerne. Det er også udbredt at få hovedpine eller migræne forårsaget af hormonerne op til menstruationen. Generelt optræder de fleste problematikker og gener typisk i sidste halvdel af cyklus, altså i tiden mellem ægløsning og selve blødningen.

Blødningsforstyrrelser

Oplever du blødningsforstyrrelser eller kraftige menstruationssmerter, bør du altid opsøge din læge og få en faglig vurdering og evt. en henvisning videre til en anden relevant fagperson som f.eks. en gynækolog for videre udredning.
De udbredte kvindelidelser endometriose og PCOS kan også i høj grad give gynækologiske gener, varierende for den enkelte.

Individuelt tilpassede akupunkturbehandlinger ved Klok-Akupunktur kan være med til at smertelindre, gøre uregelmæssige menstruation mere regelmæssig og dæmpe PMS-symptomer og andre gener forbundet med menstruationerne – og dermed højne livskvaliteten.
Ring eller skriv til mig for at høre mere om lige præcis din situation.

Interesseret i at høre mere?