Hvad er NADA-akupunktur?

Har du hørt om NADA-akupunktur eller øreakupunktur? Det er en specifik form for akupunktur, som fokuserer på fem punkter i øret og virker ved at stimulere belønningssystemet i kroppen. Ordet står for National Acupuncture Detoxification Association, og behandlingstypen er oprindeligt udviklet i 1970’erne. NADA-akupunktur har sidenhen vist sig at have en bred anvendelse, og behandlingstypen kan eksempelvis hjælpe med at lindre symptomer på stress, angst, depression, søvnproblemer, rygestop, abstinenser og andet fysisk og psykisk uro. 

NADA-akupunktur virker ved at stimulere fem specifikke punkter i øret, som hver har en afslappende og stabiliserende effekt på både kroppen og sindet. Denne stimulering sker som udgangspunkt med småbitte, sterile nåle gennem øreakupunktur, og selvom akupunkturen har en øjeblikkelig virkning, så virker NADA-akupunktur bedst flere behandlinger.. Behandlingstypen er kendt for at være skånsom og kan hjælpe med at skabe en følelse af både velvære og ro. Og så kan behandlingen også understøtte kroppens egen helingsproces og er et rigtig godt og effektiv supplement til kropsakupunkturen, som jeg benytter i klinikken.

Lær mere om, hvordan en akupunktur-behandling foregår her.

De fem punkter ved NADA-akupunktur

NADA-akupunktur er en specifik form for øreakupunktur, der fokuserer på fem udvalgte punkter i øret. Alle punkterne er kendt for at have en positiv effekt på en række fysiske og psykiske ubalancer. Punkterne inkluderer:

  • Det sympatiske punkt: Dette punkt er placeret på den indre øreflip og er tæt forbundet med det sympatiske nervesystem. Punktet hjælper blandt andet med at regulere kroppens stressrespons og skabe en gennemgående følelse af ro og afslapning i kroppen.
  • Shen Men-punktet: Shen Men er placeret nær toppen af øret og har en beroligende effekt på sindet. Man kalder det også “Sjælens ørepunkt”. Stimulering af punktet kan især hjælpe med at regulere psykisk ubalance, angst, stress og søvnproblemer. 
  • Nyrepunktet: Punktet her er placeret i den nedre del af øret og er tæt forbundet med nyrernes energetiske funktion. Stimulering af punktet på den rette måde hjælper blandt andet med at styrke kroppens energireserver, og det kan have en positiv effekt på både træthed og udbrændthed. 
  • Leverpunktet: Det er placeret i den øvre del af øret og forbundet med leverens funktion, som punktets navn også antyder. Punktet kan hjælpe med skabe cirkulation og ekskretion i kroppen og blandt andet forebygge kramper, være absistensdæmpende, udskille affaldsstoffer og dæmpe humørsvingninger. 
  • Lungepunktet: Det femte og sidste punkt er placeret nær midten af øret og er tæt forbundet med leverens funktion. Stimulering af dette punkt hjælper med at styrke dit immunforsvar, og det kan have en positiv effekt på alt fra åndedrætsproblemer til allergier. 

Interesseret i at høre mere?